Actualitat

27/04/2016

General

Què són les tomaqueres empeltades?

Què són les tomaqueres empeltades?

Una planta empeltada és la unió de dues parts de plantes diferents. És a dir, és la unió de la part inferior d'una planta amb la part superior d'una altra, la qual cosa permet aprofitar els avantatges de les dues parts en una mateixa planta.

Per exemple, hi ha varietats de tomaquera que tenen molta força a les arrels però són dèbils a la part aèria de la planta (a la tija i les fulles). Altres vegades és a la inversa, que una planta que es desenvolupa fàcilment de les fulles, pot tenir unes arrels que tendeixen a agafar malalties. Els empelts permeten mantenir els beneficis de les dues tomaqueres en una sola planta.

En el cas de les tomaqueres, a pocs milímetres de les arrels hi ha el tall pel qual s'ha fet la unió de les dues plantes. El resultat és una hortalissa amb els següents beneficis:
- S'aconsegueix una planta més productiva.
- Aporta vigor a la planta.
- Millor resistència a les mancances del sòl.
- Els fruits són més grossos.

Com que l'empelt es pot fer entre diversos tipus de tomaqueres, els resultats també varien en funció de les dues plantes escollides. Cal recordar, però, que tot i ser plantes empeltades, cal ser constant amb el reg i l'adobat, així com seguir un tractament preventiu contra malalties i insectes.

Ja fa alguns anys que aquest tipus de tomaqueres està disponible a Martí Agrícola en diverses varietats, així com també melons i síndries empeltats. Cada temporada hi ha més persones que les planten als seus horts i terrats i, després de provar-les, repeteixen. Per alguna cosa deu ser! ;)

Etiquetes:

Agricultura

TAMBÉ POTS LLEGIR

09/05/2019

Control biològic de plagues amb insectes beneficiosos

Control biològic de plagues amb insectes beneficiosos

Si tens pugó al jardí, posa-hi marietes!

Les plagues de jardins i espais verds es poden controlar fàcilment i de forma natural amb control biològic: es tracta d'introduïr insectes beneficiosos per a reduïr les poblacions de plagues com ara pugó, aranya roja, mosca blanca, psi...

Més info

08/03/2019

Trampa per a recol·lectar la processionària

Trampa per a recol·lectar la processionària

Solució ecològica i efectiva per evitar que les erugues arribin a terra

Amb l'arribada del bon temps l'eruga processionària (Thaumetopoea pityocampa) abandona les bosses dels arbres per enterrar-se al terra. Presentem la trampa Processionary Trapnex L, una solució ecològica i efectiva per a recol·lectar les...

Més info

07/03/2019

Arriba l'N Up, la revolució en nitrogenats

Arriba l'N Up, la revolució en nitrogenats

El nou fertilitzant de Timac AGRO està autoritzat en zones vulnerables

Timac AGRO presenta el nou N Up, la revolució en l'absorció del nitrogen. Es tracta d'un accelerador metabòlic en cultius extensius que permet millorar la producció i la qualitat del cereal. Un adob nitrogenat que, a més, està autorit...

Més info