Actualitat

27/04/2016

General

Què són les tomaqueres empeltades?

Què són les tomaqueres empeltades?

Una planta empeltada és la unió de dues parts de plantes diferents. És a dir, és la unió de la part inferior d'una planta amb la part superior d'una altra, la qual cosa permet aprofitar els avantatges de les dues parts en una mateixa planta.

Per exemple, hi ha varietats de tomaquera que tenen molta força a les arrels però són dèbils a la part aèria de la planta (a la tija i les fulles). Altres vegades és a la inversa, que una planta que es desenvolupa fàcilment de les fulles, pot tenir unes arrels que tendeixen a agafar malalties. Els empelts permeten mantenir els beneficis de les dues tomaqueres en una sola planta.

En el cas de les tomaqueres, a pocs milímetres de les arrels hi ha el tall pel qual s'ha fet la unió de les dues plantes. El resultat és una hortalissa amb els següents beneficis:
- S'aconsegueix una planta més productiva.
- Aporta vigor a la planta.
- Millor resistència a les mancances del sòl.
- Els fruits són més grossos.

Com que l'empelt es pot fer entre diversos tipus de tomaqueres, els resultats també varien en funció de les dues plantes escollides. Cal recordar, però, que tot i ser plantes empeltades, cal ser constant amb el reg i l'adobat, així com seguir un tractament preventiu contra malalties i insectes.

Ja fa alguns anys que aquest tipus de tomaqueres està disponible a Martí Agrícola en diverses varietats, així com també melons i síndries empeltats. Cada temporada hi ha més persones que les planten als seus horts i terrats i, després de provar-les, repeteixen. Per alguna cosa deu ser! ;)

Etiquetes:

Agricultura

TAMBÉ POTS LLEGIR

04/07/2019

Gespa verda tot l'any és possible amb menys manteniment

Gespa verda tot l'any és possible amb menys manteniment

El binomi Gobi + Fast permet un estalvi d'aigua del 50%

Aconseguir una gespa verda durant tot l'any és possible i, a més, amb baix manteniment. Com fer-ho? Només cal alternar les varietats Gobi i Fast, de Semillas Fitó, una solució per a tot el cicle: GOBI, l'estrella de l'estiu El Cyno...

Més info

19/06/2019

Nou XileMax 3 en 1

Nou XileMax 3 en 1

Activa, protegeix i nodreix els arbres

Fertinyect presenta XileMax, el nou dispositiu d'endoteràpia a baixa pressió (injecció al tronc) desenvolupat especialment per activar les defenses, protegir arrels i nodrir els teixits de l'arbrat. XileMax és ideal per a arbres dec...

Més info

09/05/2019

Control biològic de plagues amb insectes beneficiosos

Control biològic de plagues amb insectes beneficiosos

Si tens pugó al jardí, posa-hi marietes!

Les plagues de jardins i espais verds es poden controlar fàcilment i de forma natural amb control biològic: es tracta d'introduïr insectes beneficiosos per a reduïr les poblacions de plagues com ara pugó, aranya roja, mosca blanca, psi...

Més info