Actualitat

01/11/2018

Productes

Ynject inBag Mini, ara amb una nova fórmula de ràpida absorció en 10 minuts

El sistema Ynject és la solució contra la processionària del pi

Ynject inBag Mini, ara amb una nova fórmula de ràpida absorció en 10 minuts

A la tardor és el moment de tractar amb Ynject Mini de Fertinyect, la solució contra la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) amb endoteràpia a baixa pressió. Aquest sistema revolucionari està disponible en format inBag, que ara compta amb una nova fórmula i s'absorbeix en màxim 10 minuts.

Què és Ynject Mini?

Ynject Mini és un dispositiu d'aplicació per als tractaments en pins amb endoteràpia a baixa pressió. Aquest sistema està format per un connector i una ampolla pressuritzada, a la qual s'hi ha d'afegir la dosi necessària de fitosanitari per a injectar en el tronc de l'arbre: 3,5 ml d'Abamectina 1,8%. Només cal una sola aplicació, però és crucial fer el tractament ara a la tardor, entre setembre i gener.

Sistema Ynject inBag Mini
Ynject Mini està disponible en format Professional (packs de 4 unitats) i el sistema inBag (especial per a grans manteniments). La novetat d'enguany és que el format Ynject inBag Mini compta amb una formulació revolucionària que s'absorbeix en màxim 10 minuts.

Per què la processionària del pi és tan perillosa?

Aquest insecte lepidòpter està molt present a la zona mediterrània, i afecta diversos tipus d'arbres, especialment els pins i els cedres. Es considera una plaga amb un alt risc per la salut pública, ja que els pèls urticants de les erugues poden causar lesions, especialment als ulls, a persones al·lèrgiques i mascotes. Pel què fa als arbres, aquest insecte provoca fortes defoliacions que malmeten els exemplars més joves i suposen un fre en el creixement dels arbres més adults i, per tant, els fa més vulnerables davant l'atac d'insectes perforadors.

Què són les bosses blanques que es veuen als pins a l'hivern?

Són els nius de les erugues, que s'instal·len estratègicament a les puntes dels arbres, a les zones més assolellades, i en surten a les nits per alimentar-se. Entre febrer i maig les erugues abandonen els nius i baixen dels arbres formant les fileres típiques que li dónen el seu nom, perquè semblen una processó religiosa. L'eruga del capdavant és sempre una femella, i és ella qui triarà el lloc més adient per a enterrar-se i transformar-se en crisàlide.
Com aplicar i com actua el sistema Ynject
Quins avantatges presenta el sistema Ynject?

- És més fàcil d'aplicar: injectant directament al tronc de l'arbre.
- És més flexible: permet aplicar-ho en qualsevol hora del dia i condicions climatològiques.
- És més eficaç i té un efecte durador.
- És més sostenible perquè no despren substàncies nocives a l'ambient.
- Presenta un major estalvi.

En aquest vídeo del programa de TV "El Jardí de Carles Herrera" el nostre tècnic Josep Ma. de Fàbregues explica com aplicar Ynject Mini Professional en pins:Tens dubtes? Contacta amb nosaltres sense compromís i estarem encantats d'ajudar-te! :)

TAMBÉ POTS LLEGIR

27/08/2018

És el moment de plantar faves i pèsols

És el moment de plantar faves i pèsols

Un cop d'ull a les varietats de Semillas Fitó

Arribem a finals d'estiu i comença l'època de sembra de les faves (entre agost i novembre) i els pèsols (entre octubre i desembre). Semillas Fitó disposa d'una àmplia gamma de varietats, segons si les faves es recullen a l'hivern o a l...

Més info

19/03/2018

Què puc fer si tinc fongs a les plantes?

Què puc fer si tinc fongs a les plantes?

5 solucions de Massó Garden

Les plantes de casa com rosers i altres ornamentals poden patir atacs de fongs, com per exemple l'oïdi, la roia, taques negres, antracnosi... Són plagues domèstiques força habituals però que tenen solució. Massó Garden disposa de ...

Més info

22/02/2018

Jornada sobre tractaments sostenibles en espais verds

Jornada sobre tractaments sostenibles en espais verds

Amb la col·laboració de Fertinyect i Idai Nature

Dijous passat Martí Agrícola i l'Agrícola de Vilassar de Mar vam organitzar una jornada dirigida als professionals dels espais verds i la jardineria sobre novetats en tractaments sostenibles, a càrrec de Fertinyect i Idai Nature. Le...

Més info